ВИТАМИН „А“ Палмитат

Витамин А е група съединения, която включва ретиноиди и каротеноиди. Витамин А от растителни източници е каротеноид, който тялото ви може да превърне в ретинол, докато витамин А от животински източници вече е под формата на ретинол, който лесно се абсорбира от тялото ви. Витамин А палмитат е форма на витамин А, който се намира естествено в животински източници и също така се произвежда синтетично.
Липсата води до косопад, суха и чуплива коса, суха, тъмна, загрубяла, врoгoвена кожа, забавен растеж.

Как намалява бръчките?
Той е един от най-важните витамини за кожата, поради малките
си молекулни структури. Тези малки молекули имат способността да проникват във външните слоеве на кожата и да работят за поправянето на долните слоеве, където се намират колагенът и еластинът.
Ретиноидите се свързват със съответните рецептори в кожата.
Отлепва се от горния слой, който изравнява тонуса и тургора на кожата и уплътнява слоевете по-долу, което изглажда бръчките. Ретиноидите стимулират колагена, протеин, който поддържа кожата твърда и еластична.

Ретиноиди и слънчева светлина
Ретиноидите се разграждат в светлина, поради което повечето дерматолози препоръчват прилагането през нощта.

Ретинил палмитат се счита за по-малко дразнеща форма на ретинол и по-нежна съставка върху чувствителната кожа. Причината, поради която ретинил палмитат може да причини по-малко дразнене, е поради продължителния процес, който трябва да се осъществи, за да се превърне в ретиноева киселина (иначе известна като третиноин) – активното вещество, което създава действието на регенерацията и ексфолирането на клетките в кожата. Ретинил палмитат се превръща в ретинол (или витамин А), който на свой ред се превръща в ретиноева киселина чрез специализирани ензими в кожата. Ретиновата киселина улеснява комуникацията между клетките, насърчава клетките да продължат процеса на обновяване и регенерират колаген и еластин, за да предотвратят появата на старееща кожа, бръчки и фини линии. Той също така е ефективен при производството на нови, здрави клетки на кожата, за да замести кожата, повредена преди това от акне. Ретинолът обаче не може да комуникира с клетка, докато не се разгради на ретиноева киселина. След като се случи това разпадане, започва комуникацията и се увеличава оборотът на клетките, като по този начин се ускорява производството на колаген.

Ретиниловият палмитат се счита за ексфолиатор (макар и по-нежен от чистия ретинол) и неговият ефект на многократно изхвърляне на горния дермален слой принуждава кожата да произвежда нови клетки.

Участва в различни формули за грижа за косата.

Най-важните ефекти на козметичните продукти, съдържащи Витамин „А“, са:

* Възвръщат жизнеността на кожата и косата, стимулират защитните й функции;
* Предпазват кожата от преждевременно стареене, което се дължи както на действието на UV лъчите, така и на другите фактори на околната среда;
* Стабилизират естествените механизми на кожата, осъществяващи самообновяването й;
* Възвръщат нормалната здравина, еластичност и гладкост на кожата.

Описание: Вискозна светло-жълта течност, частично кристализираща при охлаждане.

Действие:
* Мощен антиоксидант
* Протектор: защита срещу свободните радикали
* Анти-стареене: предотвратява разграждането на колаген и образуването на бръчки
* Увеличава производството на енергия в клетките

Приложение:
* Кремове и лосиони

* Продукти при акне
* Anti-Aging Serum интензивен
* Превантивна грижа против бръчки

* Шампоани

* Дезодоранти
Важно:

Добавя се във водната фаза на козметичната формула.

Препоръчителни дози – Дозировка: 0,5 – 1%.

* Разтворим в масло
* Неразтворим във вода
Витамин „А, може да бъде интегриран във всички козметични продукти: емулсии, кремове, течни кремове, гелове, лосиони или хидрозоли.

Предпазни мерки:
* Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
* Да се избягва контакт с очите.Спазвайте препоръчителни дози.
Съхранение: Да се съхранява при температура /8С-15С?, далеч от влага и пряка слънчева светлина и далеч от източници на топлина. Плътно затворете след употреба.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.