Промоция!
Macro view of sesame seeds in flax sack and glass bottle of sesame oil on mat isolated on white background

МАСЛО ОТ СУСАМ – обезмирисено – 50мл

5.00 лв. 4.20 лв.

В наличност

Описание на продукта:

INCI: Sesamum indicum

Получава се при студено пресоване от семената на едноименното растение.
- Съдържа витамин Е, лецитин, метионин, минералите калций, магнезий, фосфор. Благодарение на това и на естествените си антиоксиданти сезамол и сезамолин забавя стареенето на клетките.

ДЕЙСТВИЕ:
- Прониква дълбоко в клетките на кожата и помага да се отделят вредните отпадни продукти.
- Подходящо е за суха, смесена и застаряваща кожа.
- Подходящо е и за козметични маски на косата. Може да се използва като слънцезащитно средство (естествен фактор = 2);

- Сусамовото масло има дълъг срок на годност, практически не гранясва, приема се много добре от живите клетки и действа антиокислително, като по този начин забавя силно стареенето на клетките.
- Има много добър козметичен ефект при суха, набръчкана, застаряваща или залющена кожа. При външно мазане и масажиране, то може значително да подобри вида й.
- То е един от малкото естествени продукти, които могат да поглъщат ултравиолетовите лъчи – затова намира широко приложение в слънцепредпазната козметика.
- Външно под формата на капки за нос има облекчаващи и дрениращи свойства при хрема с твърди и оскъдни секреции и сух катар на носа.
- Лечебно-козметичното му действие при трудно заздравяващи рани, изгаряния и други също е познато отдавна.
- То може да се използва за приготвяне на билкови извлеци или като разтворител на етерични масла – както за медицински, така и за козметични цели.

Начин на приложение:
• Директен масаж на кожата;
• За почистване на лицето;
• За влагане в козметични маски;
• Директна добавка към вашата козметика - кремове, лосиони, шампоани - 2-3 чаени лъжици на 200мл. готов продукт.
• За употреба при и след слънчеви бани - има естествен слънцепредпазен фактор.

Производител: UK
Съхранение:
На тъмно и прохладно място (но не в хладилник) при температура 7 - 25 С.
При отрицателни температури потъмнява и се сгъстява (т. н. "ефект на термошока")
Това не променя свойствата му, при затопляне маслото отново се връща в нормално състояние.
Да се пази от деца

Количество: 50мл. в тъмен стъклен аптекарски флакон

ВАЖНО:
Всяка информация, съвети и препоръки, съдържащи се тук, или получени чрез друг вид комуникация, в устна или в писмена форма, не са предназначени да заменят или да бъдат заместител на квалифицирана медицинска помощ, от обучен лекар или практикуващ здравеопазване.

Допълнителна информация

Тегло 0.100 kg

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.