">
ЦИНКОВ ОКСИД – Защита от слънцето –...

ЦИНКОВ ОКСИД – Защита от слънцето –...

4.00 лв.

ZOO

Описание

Цинков оксид е бял прах минерал и често се използва като естествен слънцезащитен крем в козметиката. Той действа, като отразява вредните UVA и UVB радиация. Може да се използва като избелващо вещество.
INCI: Zinc Oxide
Цинков оксид широко се използва за лечение на различни кожни заболявания, в продукти като бебешка пудра и кремове за лечение на обриви от пелена , шампоани против пърхот и антисептични мехлеми.
Цинков оксид могат да се използват в мехлеми, кремове и лосиони за предпазване от слънчево изгаряне и друго увреждане на кожата, причинено от ултравиолетова светлина. Той обхваща е най-широк спектър UVA и рефлектор UVB който е одобрен за използване като слънцезащитни средства от FDA, и е напълно фотостабилен. Когато се използва като съставка в слънцезащитните продукти , цинков оксид седи на повърхността на кожата и не се абсорбира в нея, като блокира както UVA (320-400 нанометра) и UVB (280-320 нанометра) лъчи на ултравиолетова светлина
.. Самият прах не се разтваря във вода и има отразяващи свойства, което означава, че отразява а не абсорбира светлината.Освен това формира мощна бариера върху кожата, поради което се препоръчва за лечение на кожни заболявания като обриви, причинени от отровен бръшлян, ухапвания от насекоми или алергии. Успокоява сърбежа и дискомфорта, като същевременно предпазва чувствителната кожа от външни дразнители.

Цинков оксид може да се добави в готов козметичен продукт:
Обичайна концентрация – 20% за да получите богат на цинков оксид крем, известен със своите антисептични свойства, особено популярен за пречистване, защитен и подхранващ крем за дупето на бебето. Той се прилага за чиста и суха кожа. Това много нежна формула понася и е идеална за бебета и деца, обаче, като предпазна мярка, тествайте в лакътя на детето си да се гарантира, че няма алергична реакция. За кожа склонна към акне се препоръчва концентрация 30%

Как се използва:
Поставете вашия продукт в купа или друг подходящ съд.
Добавете желаното количество от цинков оксид
Разбърква се добре и продължително.

Ако сами приготвяте крем или лосион:
Фаза А – масла + емулгатор
Фаза Б – вода
Фаза С – Цинков оксид

Загрейте на водна баня поотделно фаза А и Фаза Б до около 70С. Добавете Фаза С във водната фаза и бъркайте енергично, докато са получи гладка паста. След това изсипете тази смес бавно, като разбърквате енергично, към маслената фаза. Необходими са ви около 3 мин. Сместа се удебелява и хомогенизира. Изчакайте малко и отново разбърквайте, докато се охладят съставките.
Препоръчителни дози:

Общо количество в крайната формула 1% Цинков оксид 10% Цинков оксид 50 % Цинков оксид
за 30 гр. готов продукт 0,3 грама(на върха на ножа) 3 грама (кафяна лъжичка) 18 грама (1 чаена лъжичка)
за 50 гр. готов продукт 0,5 грам () 5 грама () 30 грама (3,6 мл)
за 100 гр. готов продукт 1 грама () 5 грама () 50грама ()

Предпазни мерки: Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Спазвайте препоръчителните дози. Да не се поглъща, не вдишвайте, избягвайте контакт с очите.
Не се препоръчва на бременни или кърмещи жени.
Съхранение: Съхранение: Да се съхранява при стайна температура, далеч от влага и светлина. Затворете кутията след употреба.
ВАЖНО:
Всяка информация, съвети и препоръки, съдържащи се тук, или получени чрез друг вид комуникация, в устна или в писмена форма, не са предназначени да заменят или да бъдат заместител на квалифицирана медицинска помощ, от обучен лекар или практикуващ здравеопазване

Допълнителна информация

Тегло 0.70 kg

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.