Continue Reading">
КОПРИВА – Концентриран екстракт – 50мл.

КОПРИВА – Концентриран екстракт – 50мл.

5.00 лв.

Изчерпан

Описание

INCI :Urtica dioica
CAS № 84012-40-8
EINECS № 281-685-5

Метод за производство:
Екстрактът “Коприва” се произвежда от суха или прясна растителна суровина, която се подлага на екстракция с глицерин.
Използвана част на растението: Листа
Описание: Бистра тъмно кафява течност, с характерен за суровината аромат

Разтворимост:
* Разтворим във вода и етанол
* Неразтворим в масла
Продуктът отговаря на изискванията на Директива 76/768/ЕЕС
Насоки за използане на продукта: Продукти за мазна и нормална кожа и коса
Активни съставки: Флавоноиди, дъбилни вещества, хистамин, мравчена и оцетна к-на,витамини В2,С,К и провитамин А.
Действие :крепващо, успокояващо, противовъзпалително, регенериращо, регулира повишена мастна секреция Употребява се в препарати за коса-има хиперемиращо действие,( предизвиква локално приток на кръв ) против пърхот и косопад.
Ексрактът може да бъде включен директно във всеки козметичен продукт: кремове, млека, гелове, лосиони серуми, почистващи препарати за кожата, продукти за коса и маски за коса, маски за лице, анти-целулитни продукти …

Разреден с вода екстракт е полезен за:
* фрикции на косата, при косопад и оплешивяване;
* тоник или освежаващ спрей за лице
* като тоник за почистване на лицето
* тонизиращи ледени кубчета, с които да обтриете лицето си сутрин
Има благоприятен ефект върху уморена кожа, лишена от блясък и свежест.
Дозировка:Макс. 5% в крайна форма
Стабилност на продукта: Добра стабилност при стандартни температури. Да се избягват температури под 5 о С и над 50 о С, за да се предотвратят термични промени. Да се избягва контакт със силни окислители. Да не се загряват затворени опаковки.
Опаковка: 10мл; 50мл. в тъмно аптекарско флаконче, с вграден капкомер.
Произведено в България

Допълнителна информация

Тегло 0.100 kg

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.