CITRONELLOL

Парфюмна Съставка

Вещерски добавки!

Повече детайли

Няма бонус точки за този продукт.


5,00 лв С вкл. данък

Доставка: от 1 до 3 дни

Повече информация

СЪЗДАЙТЕ СВОЙ СОБСТВЕН ПАРФЮМ ! ИЗПОЛЗВАЙТЕ в АРОМАЛАМПА ! АРОМАТИЗИРАЙТЕ ЕЖЕДНЕВИЕТО СИ !

Citronellol

Вещерски добавки!
Химично име: citronellol - 3,7-dimethyl-6-octenol

Цитронелол CAS: 106-22-9

Мирис: Флорално-розов, свеж, сладък, зелен, восъчен, кожа

Безцветна течност.

Цитронелол е естествено извлечена съставка, която се добавя към козметиката и продуктите за лична хигиена като аромат благодарение на сладкия си цветен аромат.

Цитронелолът, известен също като дихидрогераниол, е естествен ацикличен монотерпеноид, вид модифициран терпен. Терпените са голям и разнообразен клас органични съединения, произведени от различни растения. Те често имат силен аромат и могат да предпазят растенията, които ги произвеждат, като възпират тревопасните животни. Цитронелол се съдържа в маслата от цитронела, в маслата от роза и здравец. Цитронелол е докладван в около 70 етерични масла, например цитронела, роза, здравец, нероли, лайка, тагетес, лимонена трева, босилек и лавандула.

Цитронелол е естествена съставка, използвана в грижата за кожата и козметичните формулировки за подобряване на аромата на продуктите. Също така често се използва в парфюмни състави, за да спомогне за повишаване на интензивността на други ароматни съставки.

В парфюмите цитронелолът функционира като подобрител на аромата, тъй като има способността да подобрява аромата на цветните видове, особено на розата.

В индустрията за грижа за кожата цитронелолът се използва на видно място като ароматизираща съставка за козметика и продукти за грижа за кожата.

Чувствителност: Изследванията показват, че локалното приложение на цитронелол има ниска пропускливост и сила, което означава, че той не прониква дълбоко в кожата или не се абсорбира в кожата. За разлика от много компоненти на етеричните масла, цитронелолът не предизвиква дразнене. Въпреки това, той може да причини чувствителност и дразнене при някои типове кожа.

Ниската вероятност от дразнене прави цитронелол идеална съставка за подобряване на аромата на продукти като шампоани, лосиони, кремове, кремове за бръснене и продукти за баня.

Репелент срещу насекоми. Той е един от активните компоненти на репелентите, използван в свещите от цитронела. В действителност цитронелата е регистрирана като нежен отблъскващ препарат за насекоми на растителна основа от 1948 г. Доказано е дори, че репелентите срещу насекоми отблъскват опасни комари Aedes aegypti, които са способни да разпространяват треска от денга и вируса Zika.

Употреба: Свеж, мощен, дълготраен розов ароматен материал. Незаменим компонент за множество прясно-флорални съединения. Основна съставка за функционални продукти, причинена от отличната му стабилност.

Вкус: Флорално-розов, свеж, плодов, подобен на цитрусови плодове Той показва флорален характер, който е полезен при имитация на аромати на цитрусови плодове, череши, ягоди, праскови, tutti-frutti и др.

Физически свойства:

Външен вид: безцветна до бледожълта бистра течност.

Много слабо разтворим във вода, разтворим в алкохол, смесва се с парфюмни и ароматни масла. Разтворим в пропилен гликол, но не и в глицерин.

Разтворим в: алкохол, керосин, вода, 105,5 mg / L при 25 ° C, парафиново масло, фиксирани масла, дипропилен гликол, бензил бензоат

Неразтворим : вода, глицерин

Стабилност: фина парфюмерия, део стик, детергент перборат, почистващ препарат за твърда повърхност, шампоан, сапун

Срок на годност: 24,00 месеца или повече, ако се съхранява правилно.

Съхранение: съхранявайте на хладно и сухо място в плътно затворени контейнери, защитени от топлина и светлина.

Употреби: Свеж, мощен, дълготраен розов ароматен материал. Незаменим компонент за множество прясно-флорални композиции.

Отличната стабилност.

ВНИМАНИЕ: ВИСОКО КОНЦЕНТРИРАНО!
Задължително да се разреди преди употреба!
Разтворимо в масло, етанол, пропилен гликол.
Неразтворимо във вода
Задължително да се направи тест за алергия преди употреба! Да се избягва контакт с очите! При попадане в очите, изплакнете обилно с вода!
Не поглъщайте, колкото и вкусно да ухае!
Дръжте далеч от деца!

ВАЖНО:

** Giza perfumes няма да носи отговорност за информацията, предоставена тук.

ВАША е отговорността като парфюмер да подлагате на задължителна допълнителна проверка и да потърсите предоставена информация и от други места. **


опаковка: Тъмно стъклено флаконче, с вграден капкомер, 5мл или 10мл.
Произведено UKВ следната категория има още 16 продукта:

Потребители, които купиха този продукт, купиха също: