МАСЛО ОТ СИНАП - Студено пресовано

Натурален

Уникално средство за коса!

Превъзходно за лечебен масаж!

Повече детайли

Продуктът вече не е наличен

Няма бонус точки за този продукт.


6,00 лв С вкл. данък

Доставка: от 3 до 6 седмици

Повече информация

Уникално средство за коса!

Превъзходно за лечебен масаж!

Синапеното семе съдържа различните минерали, мастни киселини и други хранителни вещества. То е богато на калций, магнезий, желязо, цинк, селен, бета-каротин и Омега-3 мастни киселини, глицериди на еруковата киселина, белтъчини, слузни вещества и др.
Маслото от Синап се използва в народната и научната медицина като дразнещо средство,

което предизвиква нахлуване на кръв към болното място, затопля, подобрява кръвообращението и лекува възпалителния процес. Освен това то дразни рефлекторно дихателния център и подобрява дишането. Най-често се прилага външно на различни части от тялото при простудни състояния, бодежи, бронхит, пневмония, ревматизъм, лумбаго, артритни болки и др.

Маслото от Синап има широко приложение в Аюрведа и най-вече при традиционния масаж на скалпа. Подобрява циркулацията; уеднаквява тена на кожата; при масаж облекчава схващане и болки в мускулите. Има и противовъзпалително действие.

INCI Name: Brassica Alba Seed Oil

Химически състав: Brassica Alba масло студено пресовано от семената на бял синап, Brassica Alba, Brassicaceae

ДЕЙСТВИЕ:
Коса:
- подхранване и ускорен растеж
- при косопад - заздравява, сгъстява косата и ускорява растежа й
- забавя процесите на посивяване на косата
- много полезно при анти-гъбично лечение или инфекции на скалпа, изтощена коса, сух скалп, сърбеж и пърхот.
Синапено масло оставя косата блестяща, жизнена и красива.
Изследванията показват, че синапеното масло е най-доброто масло за суха и изтощена коса. Тъй като се абсорбира в косата, не само овлажнява и ремонтира от външната страна косъма, но действа и в дълбочина. Поради това, че маслото се усвоява напълно, позволява да се използва много по-често от другите масла, които не се усвояват.

Друга причина да предпочетем употребата на Синапеното масло за коса, пред другите масла, е че те образуват покритие върху косъма и запушват фоликулите, което води до увреждане. В допълнение, синтетичните овлажнители или балсами имат изсушаващ ефект поради липсата на естествени масла. За мнозина също е важен фактът, че синтетичните продукти често са направени от животинска мазнина и могат да причинят проблеми като кожни обриви по скалпа и косопад

Масаж:
При комплексното лечение на болки в гърба и ревматоиден артрит с помощта на масаж, Синапено масло увеличиава циркулацията на кръвта и предизвиква изпотяване, което намалява температурата на тялото, премахва токсините, излишната вода и сол от вашата система. По същество, масажите със синапено масло са релаксиращи, намаляват болката, тонизират кожата и премахват токсините, за да насърчат здравето на кожата.
Маслото от Синап може да се употребява самостоятелно или в комбинация с други растителни и/или етерични масла, за по добър ефект.

ВАЖНО:
Не се препоръчва употребата на синапено масло при е малки деца или бебета, тъй като може да предизвик алергични реакции и кожни раздразнения!

Ако почувствате усещания на затопляне след прилагането на маслото, това не е реакция на кожата, а увеличаване на циркулацията на кръвта, което е нещо добро и със сигурност не е причина да спрете да използвате синапено масло.
Cъxpaнeниe – далеч от пряка слънчева светлина
Производител: UK
Количество – 50мл, в тъмно аптекарско шише

ВАЖНО:
Всяка информация, съвети и препоръки, съдържащи се тук, или получени чрез друг вид комуникация, в устна или в писмена форма, не са предназначени да заменят или да бъдат заместител на квалифицирана медицинска помощ, от обучен лекар или практикуващ здравеопазване.

В следната категория има още 13 продукта:

Потребители, които купиха този продукт, купиха също: