Нов ВИТАМИН „А“ Палмитат

ВИТАМИН „А“ Палмитат

Натурален

За лечение на кожни проблеми, включително акне и бръчки.
Стимулира образуването на колаген, изглажда кожата и заличава бръчките до известна степен.

Повече детайли

Няма бонус точки за този продукт.


6,00 лв Без данък

0.07 гр.
Доставка: от 1 до 3 седмици

Повече информация

Витамин "А" Палмитат, наричан още ретинил палмитат или ретинол палмитат, се използва в козметиката за лечение на кожни проблеми, включително акне и бръчки.
Той стимулира образуването на колаген, поради което се смята, че ретинолът има способността да изглажда кожата и да премахна бръчките до известна степен.

* Той е един от най-важните витамини за кожата, поради малките си молекулни структури. Тези малки молекули имат способността да проникват във външните слоеве на кожата и да работят за поправянето на долните слоеве, където се намират колагенът и еластинът.

* Ретиноидите се свързват със съответните рецептори в кожата. Отлепва се от горния слой, който изравнява тонуса и тургора на кожата и уплътнява слоевете по-долу, което изглажда бръчките. Ретиноидите стимулират колагена, протеин, който поддържа кожата твърда и еластична.

* Ретиниловият палмитат се счита за ексфолиатор (макар и по-нежен от чистия ретинол) и неговият ефект на многократно изхвърляне на горния дермален слой принуждава кожата да произвежда нови клетки.

Участва в различни формули за грижа за косата.

Очаквани ефекти:

* Възвръщат жизнеността на кожата и косата, стимулират защитните й функции;
* Предпазват кожата от преждевременно стареене, което се дължи както на действието на UV лъчите, така и на другите фактори на околната среда;
* Стабилизират естествените механизми на кожата, осъществяващи самообновяването й;
* Възвръщат нормалната здравина, еластичност и гладкост на кожата.

Описание: Вискозна светло-жълта течност, частично кристализираща при охлаждане.

Действие:
* Мощен антиоксидант
* Протектор: защита срещу свободните радикали
* Анти-стареене: предотвратява разграждането на колаген и образуването на бръчки
* Увеличава производството на енергия в клетките

Приложение:
* Кремове и лосиони

* Продукти при акне

* Anti-Aging Serum интензивен

* Превантивна грижа против бръчки

* Шампоани

* Дезодоранти

Препоръчителни дози – Дозировка: 0,5 – 1%.

* Разтворим в масло
* Неразтворим във вода


Витамин „А“, може да бъде интегриран във всички козметични продукти: емулсии, кремове, течни кремове, гелове, лосиони или хидрозоли.

Външен вид: вискозно масло
Качество: за козметика
Цвят: жълт
Аромат: неутрален
Съставки (INCI): Retinyl palmitate
Произход: растителен
Разтворимост: Разтворим в масло. Неразтворим във вода.

Предпазни мерки:
* Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
* Да се избягва контакт с очите.Спазвайте препоръчителни дози.


Съхранение: Да се съхранява при температура 8С-15С, далеч от влага и пряка слънчева светлина и далеч от източници на топлина. Плътно затворете след употреба.

Предупреждение:
Само за външна употреба, използвайте по предназначение! Не поглъщайте, избягвайте контакт с очите. Дръжте далеч от деца.



В следната категория има още 13 продукта:

Потребители, които купиха този продукт, купиха също: