ПОЛИСОРБАТ 20 – ТЕЧЕН ЕМУЛГАТОР

Натурален

 За смесването на масло с вода

Повече детайли

Продуктът вече не е наличен

Няма бонус точки за този продукт.


8,00 лв С вкл. данък

Доставка: от 3 до 6 седмици

Повече информация

За да направите крем или лосион, е необходимо да се използва емулгатор.
Смесването на масло с вода, не е възможно без помощта на емулгатори. Те дават възможност на два обикновено несъвместими съставки да се смесят.

Най-добрите естествени продукти за грижа за кожата до сега са получени от кокосово и палмово масло. Те са безопасни за работа и дори се използват в хранително-вкусовата промишленост.
Емулгаторът, който ви предлагаме е от растителен произход.
Полисорбат 20 се получава от кокосово масло.Той е нетоксичен, нейонно повърхностно активно вещество / емулгатор. Разтворим във вода, използва се като диспергиращ агент, позволява масло и вода се смесват без употреба на алкохол. Полисорбат 20 е често използван за производство на парфюми и билкови екстракти.
Предоставя един от най-добрите начини за разтваряне на етерични или ароматни масла в дестилирана вода, без добавяне на алкохол. Може да се използва и при изцяло синтетични аромати.
Той е нежен и не дразни. Счита се за безопасно за кожата вещество притежава успокояващи свойства, които оставят кожата мека и гладка.
Полисорбат 20 се използва широко в маслено-водни емулсии ( течни или твърди масла за вана, лосиони, балсами, кремове, шампоани, течни сапуни, пасти или ексфолианти за тялото, и т.н.), а също и за спално бельо спрейове или парфюмни спрейове без спирт.

ВНИМАНИЕ:
Ако искате да си приготвите парфюм без алкохол под формата спрей треябва да знаете, че парфюмът не винаги ще е бистър. В някои случай ще е МЛЕЧНО БЯЛ. Това не се отразява на качеството на самата парфюмна смес.

ВНИМАНИЕ:
Полисорбат 20 работи добре, ако използвате леки масла, екстракти, инфузии. Ако обаче искате да използвате тежки, тлъсти масла, като зехтин, какаово, шеа и др. подобни, ще ви трябва Полисорбат 80

Как се работи с Полисорбат 20:
* Полисорбат 20 обикновено се използва за емулгиране на масла и вода в съотношение 1:1.
* Комбинирайте равни количества от ароматни или етерични масла и Полисорбат 20, разбъркайте добре, а след това, добавете тази смес към вода. Така ще си направите собствен парфюм (без алкохол под формата на спрей), спрей за стая или за бельо, почистващи емулсии за лице, душ гел, шампоан, хидратиращи кремове, масла за вана и много други.

Полисорбат е одобрен за използване в козметиката в Европа от страна на ЕК и одобрен в САЩ от FDA.
Количество: 50мл
Производител: UK
Съхранение: на хлдно място, далеч от пряка слънчева светлина.
Да се пази от деца
ВАЖНО:
Всяка информация, съвети и препоръки, съдържащи се тук, или получени чрез друг вид комуникация, в устна или в писмена форма, не са предназначени да заменят или да бъдат заместител на квалифицирана медицинска помощ, от обучен лекар или практикуващ здравеопазване.Потребители, които купиха този продукт, купиха също: